Vi använder cookies för att du ska kunna använda denna tjänst samt för att utvärdera, följa upp och förbättra vår hemsida. Vi delar med oss av viss information till Google och Microsoft för uppföljning av annonskampanjer och för att mäta besökarantalet. Du kan läsa mer om vår integritetspolicy här.
OK!
Mina val
 
Senast uppdaterad: 2021-04-19 kl 23:32

Någa tips för dig som bestämt dig för att göra ögonoperation

När man väl bestämt sig för att göra en operation, då kommer nästa svåra frågor, vilken klinik är bra och vågar man välja billigare alternativ?

1) Det viktigaste är att välja en duktig läkare. Bra frågor att ställa är hur många ögonoperationer läkaren genomfört och även hur många operationer läkaren genomfört av den typ som du skall genomgå.

2) Fråga hur gammal utrustningen är som används, den bör inte vara alltför gammal då teknikutvecklingen är snabb.

3) En annan viktig fråga är vilka garantier kliniken ger efter en ögonoperation. Det är viktigt eftersom en kompletterande operation behöver göras ibland. De flesta kliniker erbjuder kompletterande behandling utan kostnad om något behöver justeras efter operationen, men garantivillkoren hur länge detta gäller skiljer sig mellan klinikerna. Fråga under hur många år klinikens garantier gäller.

4) Pris för samma operation kan skilja mycket. Ofta har någon klinik en kampanj eller lägre priser för någon eller ett par operationsmetoder när de vill öka beläggningen på någon maskin. På Ögonfakta jämförs alla klinikernas priser, här visas även aktuella kampanjpriser.

5) För personer som har en anställning finns möjligheter att helt lagligt få kostnaden för operationen att bli lägre. Det förutsätter att man talar med sin arbetsgivare och att företaget betalar operationen med din lön. För dig innebär den minskade lönen mindre skatt och för företaget att de förutom en god gärning även får mindre kostnader eftersom de inte betalar arbetsgivaravgift för operationskostnaden. Enligt skattelagstiftningen anses inte detta som en skattepliktig förmån.